Gangbru over Gravbekken i Trollheimen

Trekanten i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de mest populære fjellturene i landet, og det er ikke uten grunn. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta.

Gangbru Gravbekken

På oppdrag for Trondheim Turistforening har vi montert gangbru over Gravbekken i Trollheimen. Brua er 45 meter lang og består av et hovedspenn på 19 meter og 2 stk. ramper på 13 meter spenn hver. Dette er med på å øke sikkerheten for folk til fjells på en av Norges mest populære fjellturer.

Det er på ruta mellom Gjevilvasshytta og Trollheimshytta i Trollheimen, Trondhjems Turistforening (TT) nå gjør et betydelig løft for å øke sikkerheten på en av Norges mest populære fjellturer.

Den nye brua vil gjøre det tryggere å krysse Gravbekken. Den vil også gjøre det mulig å komme seg over bekken tidligere om våren når det ofte er kraftig vannføring. Hvert år ligger det ei isete snøfonn på Blåhøsida av bekken. Den er høy og ligger helt i vannkanten tidlig om sommeren, noe som har gjort det vanskelig å komme på land på denne sida; og motsatt vei har vært på grensen til det uforsvarlige.

Fakta:

  • Lengde: 45 meter
  • Hovedspenn: 19 meter
  • Ramper: 2 stk a´ 13 meter

Se på kartet